Toont alle 7 resultaten

Luchtkoelers

Naast ons uitgebreide assortiment ventilatoren, vind je bij ons ook luchtkoelers. Luchtkoelers, die ook wel air coolers worden genoemd, hebben vrijwel dezelfde functie als ventilatoren. Ze koelen de lucht en geven hierdoor een aangenamere temperatuur bij warme dagen. Toch zijn ventilatoren en luchtkoelers absoluut niet hetzelfde en hebben ze ook een totaal andere manier van werken. Lees hieronder meer over de werking en de functie van luchtkoelers. Past een luchtkoeler bij jouw persoonlijke wensen?

-5%
218.45

Voeding: netstroom
Aantal standen: 5
Bediening: afstandsbediening

-7%
498.43

Voeding: Netstroom
Aantal standen: 2
Bediening: Met afstandsbediening

-7%
69.70

Voeding: Netstroom
Aantal standen: 3
Bediening: Met afstandsbediening

-7%
241.75

Voeding: Netstroom
Aantal standen: 3
Bediening: Schakelaar op product

-8%
183.95

Voeding: Netstroom
Aantal standen: 3
Bediening: Schakelaar op product

-5%
85.45

Voeding: netstroom
Aantal standen: 3
Bediening: afstandsbediening

-4%
86.35

Voeding: netstroom
Aantal standen: 3
Bediening: schakelaar op ventilator


Luchtkoelers vs. Ventilator

Luchtkoelers onderscheiden zich op vele manieren van ventilatoren. Om te beginnen is het design van deze twee totaal verschillend. Waar een ventilator gebruik maakt van roterende bladen en hiermee lucht verplaatst laat een luchtkoeler laat zich meer vergelijken met een airco. Een luchtkoeler ziet er uit als rechthoekige bak met een rooster. In tegenstelling tot een airco heeft een luchtkoeler geen slang die naar buiten geleid moet worden. Een luchtkoeler is dus makkelijker te plaatsen dan een airco. Ook de werking van een luchtkoeler is totaal verschillend dan de werking van een ventilator. Bij een ventilator wordt er gekoeld door middel van het verplaatsen van lucht. Bij een luchtkoeler wordt de lucht niet alleen verplaatst, maar ook daadwerkelijk gekoeld. Dit gebeurt doordat er in de luchtkoeler een nat koelelement aanwezig is. De lucht wordt door de luchtkoeler geleid en het natte element koelt de lucht ook daadwerkelijk af. De temperatuur van de lucht die uit de luchtkoeler komt is lager dan de temperatuur die de lucht had toen het erin ging. Wanneer je gebruik maakt van een luchtkoeler wordt de temperatuur in de ruimte dus aanwijsbaar lager. Op deze manier is het een oplossing die over de langere termijn merkbaar is. Wanneer de luchtkoeler een poosje staat te draaien zal deze de temperatuur in de kamer een paar graden doen zakken. Een luchtkoeler koelt de ruimte dus meer dan een ventilator. Zoals je van ons gewend bent, is er ook in de categorie luchtkoelers genoeg te kiezen. Kleur, design en optionele functies, er is een ruime keuze op ventilatorenbaas.nl.

Nog vragen

Heb jij behoefte aan advies bij het kiezen van een luchtkoeler of heb je aanvullende vragen over het design of de werking? Neem gerust contact met ons op, wij helpen graag! Contact opnemen kan via een e-mail. Deze kan gestuurd worden naar info@ventilatorenbaas.nl
×

Hoi!

Klik op een van onze klantenservice medewerkers om contact met ons te nemen of mail naar info@delampenbaas.nl

× Hoe kan ik je helpen?